Verdachte aangehouden van babbeltruc: 'verwarming nakijken'

donderdag 2 april 2015

Haarlem - De politie heeft donderdagochtend een 72-jarige man aangehouden, op verdenking van het plegen van babbeltrucs.

De man, een 72-jarige inwoner van Alkmaar, werd in deLeidsebuurt herkend door iemand die eerder door de man was benadeeld. Deverdachte belde toen bij woningen aan met een verhaal dat "hij de verwarming nawilde kijken".

Door deze alerte melding kon de politie de man al snelachterhalen en aanhouden buiten heterdaad. De politie heeft de man meegenomennaar het politiebureau, waar na onderzoek bleek dat de 72-jarige Alkmaarder zichal eerder schuldig had gemaakt aan het plegen van dit soort babbeltrucs.

De politie heeft de man ingesloten en onderzoekt of hij nog meerop zijn kerfstok heeft. Heeft u informatie die kan bijdragen aan ditonderzoek? Belt u dan met de politie in Haarlem, via 0900-8844.

De politie is op zoek naar mensen die ook de dupe zijn geweestvan oplichtingspraktijken aan de deur. Bent u benadeeld door iemand die dienstenaanbiedt aan de deur en hier veel teveel voor berekent? Of is er iemand doormiddel van smoesje bij u binnengekomen en heeft deze persoon in een ongezienmoment iets uit uw woning weggenomen? Doet u dan s.v.p. altijd aangifte bij depolitie!

Meer informatie over babbeltrucs is te vinden in bijgaande link-> Infobabbeltrucs

2015081843

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Schiphol | 112 alarmeringen Schiphol | Goedkoop Tanken in Schiphol | Supermarkten in Schiphol | Weerbericht Schiphol