Gezamenlijke handhavingsactie op bedrijventerrein De Weeren. Onder andere een tweetal hennepplantages geruimd

vrijdag 12 mei 2017

Zwanenburg - Tijdens een gezamenlijke actie van handhavingspartners gisteren op bedrijventerrein De Weeren bij Zwanenburg zijn onder andere een tweetal hennepplantages ontdekt, met ruim duizend hennepplanten. Er zijn drie verdachten, waarvan twee ter plaatse, aangehouden. De derde verdachte is gehoord. De verdachten zijn twee mannen uit Amsterdam van 34 en 29 jaar oud en een man van 25 jaar uit IJmuiden. De actie is uitgevoerd door de politie Noord-Holland (basisteam, hennepteam, recherche, vreemdelingenpolitie), de gemeente Haarlemmermeer (jurist, bouwinspecteurs, drank- en horecacontroleurs) en de Belastingdienst (controlemedewerkers). De actie vond plaats onder de vlag van het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) en in overleg met het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Ook namen Liander (fraudespecialisten) en de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (milieucontroleurs) deel. In december vond de eerste zogenaamde ‘interventie-dag’ plaats op dit bedrijventerrein. Toen werden harddrugs, illegale voertuigen en een hennepplantage ontdekt.

Aanleiding en doelstelling

De afgelopen jaren zijn bij de politie en de gemeente signalen binnengekomen dat er criminele activiteiten zouden plaatsvinden op bedrijventerrein De Weeren. Ook zijn er in het verleden enkele overtredingen op heterdaad vastgesteld. Zoals het omkatten van voertuigen en hennepteelt. De actie maakt deel uit van een langdurig project om misstanden aan te pakken en malafide bedrijven zichtbaar te maken. Burgemeester Theo Weterings: “Het gezamenlijk optreden geeft een duidelijk signaal naar andere bedrijven op het bedrijventerrein en naar omwonenden. Het bedrijventerrein moet een aantrekkelijk, legaal en veilig bedrijventerrein zijn; ook voor nieuwe ondernemers.”

Verdere vangst

Naast de vondst van hennepplanten is een aantal andere misstanden vastgesteld. Het gaat daarbij onder andere om het ontbreken van een goede administratie bij ondernemers , gebrek aan brandblusmiddelen, mogelijk illegale bouw van een muur, kleine milieuovertredingen en het organiseren van illegale feesten en partijen. In al deze zaken volgt nader onderzoek door de betrokken instanties.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Schiphol | 112 alarmeringen Schiphol | Goedkoop Tanken in Schiphol | Supermarkten in Schiphol | Weerbericht Schiphol