Vernieuwde flitspalen in Amsterdam aan

woensdag 10 september 2014

Amsterdam - Op de Haarlemmerweg en Cornelis Lelylaan worden nieuwe flitspalen in werking gesteld. De twee palen hebben een nieuw uiterlijk gekregen en zijn nu digitaal. In de loop van de volgende week gaan de palen aan.

Op de Haarlemmerweg geldt een maximum snelheid van 50 km/uur. De flitspaalstaat ter hoogte van hectormeterpaal 1,6. De paal op de Cornelis Lelylaan staatter hoogte van het Bastion Hotel, ook daar geldt een maximum snelheid van 50km/uur.

Van analoog naar digitaal

Het OM vervangt de komende jaren landelijk een groot deel van de analogeflitspalen door digitale palen. Groot voordeel van digitale palen is dat deze 24uur per dag aan staan en de verwerking van de boetes zeer weinigpolitiecapaciteit vergt. Daarbij valt de bon sneller op de deurmat, zodat debetrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en het gedrag sneller kanaanpassen.

Roodlichtcamera

Een flitspaal bij een kruising met verkeerslichten meet niet alleen desnelheid van iemand die te hard rijdt, maar legt ook weggebruikers vast die doorrood rijden. Een automobilist die te hard door rood rijdt, krijgt dus tweeboetes: een voor snelheid en een voor rijden door rood licht.

Alleen analoge palen die een aantoonbare bijdrage leveren aan deverkeersveiligheid worden vervangen. Op basis van de verkeers- enongevallengegevens hebben het OM, de politie en de gemeente vastgesteld dat opdeze locatie een digitale flitspaal is geplaatst.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Schiphol | 112 alarmeringen Schiphol | Goedkoop Tanken in Schiphol | Supermarkten in Schiphol | Weerbericht Schiphol