Bromfietsdiefstal

woensdag 10 september 2014

Hoofddorp/ Zaandam - In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie een 29-jarige man uit Haarlem aangehouden voor diefstal van een bromfiets.

Rond 1.45 uur hoorde de eigenaar van de bromfiets zijn eigen bromfietsstarten, toen hij uit het raam van zijn woning aan de Banjaard in Hoofddorp keekzag hij dat een onbekende man met zijn bromfiets wegreed. Enige tijd later werdop de Schipholweg in Haarlem een bromfiets staande gehouden ter controle. Toenagenten vroegen of de man de bromfiets uit wilde zetten zei hij dat dit nietmogelijk was omdat het contactslot ontbrak. Het bleek de zojuist gestolenbromfiets te zijn. De Haarlemmer is aangehouden.

Diefstal bromfiets Zaandam

Dinsdagmiddag omstreeks 14.30 uur heeft de politie tevens twee mannenaangehouden voor diefstal van een bromfiets. Twee mannen van 20 en 36 jaar uitZaandam hadden een bromfiets gestolen in de Koerakinstraat in Zaandam. Door eenduidelijk signalement konden agenten de Zaandammers snel opsporen.

Mijn bromfiets/snorfiets/scooter is gestolen. Wat moet ik doen?

Wat doet de politie?

De politie houdt regelmatig bromfietscontroles. Met deze controles wil depolitie bromfietsen, snorfietsen en scooters met een vals framenummer of zonderframenummer uit het verkeer halen en eventueel vernietigen. Bromfietsen waarmeegeknoeid is met het framenummer zijn bijna altijd afkomstig van diefstal. Veelgestolen bromfietsen worden verkocht via advertenties of op ongebruikelijkeplaatsen (op straat of in het caf). Verder gebruikt de politie lokbromfietsenmet een voertuigvolgsysteem met GPS, waarmee helers en dieven makkelijk op tesporen zijn.

Hoe kan ik mijn bromfiets/snorfiets/scooter tegen diefstal wapenen?

Laat uw bromfiets/snorfiets/scooter registreren. Bijvoorbeeld door ?tags? in telaten bouwen. Deze minuscule chips functioneren als elektronische merktekens. Zoworden ook gelijk onderdelen van uw voertuig getst en van datadots voorzien.Brommers met dit unieke nummer worden geregistreerd. Bij veelverzekeringsmaatschappijen krijgt u hiervoor een aanzienlijke korting op uwverzekeringspremie. Informeer naar de mogelijkheden bij uw bromfietshandelaar.

Zet uw kostbare bromfiets/snorfiets/scooter als het kan altijd in eenstalling, schuur of box, en zet hem altijd goed op slot met minimaal twee goedesloten. Laat zomogelijk een alarmsysteem installeren.

Hoe koop ik een ?eerlijke? bromfiets/snorfiets/scooter?

Waarom moet ik bij de koop van mijn bromfiets of scooter goed op hetframenummer letten?

De politie neemt bromfietsen in beslag met een framenummer dat niet klopt ofwaarmee is gerommeld (doorgekrast). Eventueel worden deze voertuigen vernietigd.Ook al bent u als koper te goeder trouw.

http://www.politie.nl/onderwerpen/diefstal-bromfiets-of-scooter.html

2014166802/2014166756/2014166471

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Schiphol | 112 alarmeringen Schiphol | Goedkoop Tanken in Schiphol | Supermarkten in Schiphol | Weerbericht Schiphol