Acht aanhoudingen voor bezit inbrekerswerktuigen

maandag 18 mei 2015

Haarlem - De politie hield vanaf zondagmiddag tot maandagnacht in totaal acht mannen aan in Haarlem die in het bezit waren van inbrekersgereedschappen.

In de nacht van zondag op maandag rond 03.30 uur zijn vierAmsterdammers aangehouden voor bezit inbrekerswerktuigen. Agenten zagen eenvoertuig rijden op de Tempeliersstraat en besloten het voertuig te controleren.Naar aanleiding van de controle vertrouwde de agenten het niet en besloten hetvoertuig te laten volgen. De auto stopte bij het Leidseplein waar de vierverdachten rondliepen, kijkend naar woningen. Toen zij in de gaten kregen datagenten hen in het vizier hadden vluchtten zij de auto in en wilde wegrijden.Toen de verdachten zagen dat alle uitwegen waren geblokkeerd doorpolitievoertuigen verlieten drie verdachten de auto en zetten het op een rennen.En verdachte kon worden aangehouden in de auto, twee andere konden wordenaangehouden in de buurt van het Leidseplein. De vierde verdachte had zichverstopt aan het Bisschop Bottemanneplein en dankzij de inzet van eenpolitiehond kon hij worden gevonden en aangehouden. Doordat de verdachte zichverzette heeft de politiehond hem gebeten. De vier Amsterdammers, in de leeftijdvan 21, 23 en 24 jaar, zijn ingesloten voor bezit inbrekerswerktuig. Is er bij uingebroken of is er getracht in te breken in de nacht van zondag op maandag inde buurt van het Leidseplein? Meld u bij de politie via 0900-8844!

De politie hield zondagmiddag twee mannen, van 18 en 19 jaar uitHaarlem en Bennebroek aan die in het bezit waren van inbrekersgereedschap.Surveillerende agenten reden op de Smedestraat en zagen een voertuig rijden metdaarin twee inzittenden. Ze spraken de bestuurder aan die inbrekerswerktuigen enonder andere handschoenen in de auto had liggen. Beide mannen zijn aangehoudenen later op last van justitie heengezonden. De Bennebroeker had drie wikkels metvermoedelijk harddrugs bij zich en een hoeveelheid geld.

In de nacht van zondag op maandag hield de politie nog tweeHaarlemmers aan, van 19 en 21 jaar, die ook in het bezit waren vaninbrekerswerktuigen. Agenten zagen het tweetal, geheel in het zwart gekleed,lopen op de Laan van Angers. Ze probeerden de mannen staande te houden maar zegingen er rennend vandoor. Na een achtervolging konden de agenten het duostaande houden. Beide Haarlemmers hadden inbrekerswerktuigen bij zich. Dewerktuigen zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt of de verdachten telinken zijn aan inbraken. De verdachten zitten vast. Is er bij u ingebroken enheeft u nog geen aangifte gedaan? Doe dit dan alsnog en bel met 0900-8844. Blijfvan goederen af waar een inbreker mogelijk heeft aangezeten. Sporen, zoals DNAvan de inbreker dat is achtergebleven, kunnen namelijk dienen als bewijsmiddelen ondersteunen bij de verdere opsporing.2015121857/2015121475/2015121579/2015121582/2015121822

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Schiphol | 112 alarmeringen Schiphol | Goedkoop Tanken in Schiphol | Supermarkten in Schiphol | Weerbericht Schiphol