Plofkraak geldautomaat verijdeld

maandag 5 december 2016

Amsterdam - Maandagochtend 5 december 2016 rond 04.45 uur werd een plofkraak op een geldautomaat aan de Slotermeerlaan verijdeld. De plofkrakers waren met hun voorbereidingen bezig om de geldautomaat aan te vallen. Politiemensen die aan het surveilleren waren zagen de verdachte omstandigheden en reden naar de mannen en de geldautomaat. Drie mannen renden door een steeg richting Cornelis van Vollenhovenstraat en sprongen in de Bernard Loderstraat op de een klaarstaande motorscooter en reden weg.

Voor de geldautomaat werden een gestolen bestelauto en spullen aangetroffen om een plofkraak te plegen. Tussen die spullen lagen explosieven. De directe omgeving werd ruim afgezet. Een explosievenverkenner deed een vooronderzoek en constateerde dat het hier om een zeer onveilige situatie ging. De politie heeft de bewoners van tientallen woningen, die boven en naast de geldautomaat wonen, uit hun woningen gehaald en laten opvangen in een nabijgelegen hotel. In de directe omgeving werden meerdere zogenaamde “kraaienpoten” aangetroffen en inbeslaggenomen. De specialisten van de EOD (Explosieven Ontruimingsdienst Defensie) hebben de explosieven onderzocht en de ontsteking verwijderd. De explosieven zijn op een veilige plek in het Westelijke havengebied tot ontploffing gebracht. Rond negen uur werden de afzettingen rondom de geldautomaat opgeheven en konden de bewoners terug naar hun woningen. Rechercheurs van district West hebben de zaak in onderzoek. Forensisch specialisten gaan de bestelauto en de andere overige in beslag genomen spullen op sporen onderzoeken.

Getuigenoproep:

De recherche is op zoek naar getuigen of naar mensen die informatie hebben over de verdachten. Opvallend aan de vluchtscooter was dat het, vanwege het lawaai, leek alsof de uitlaat ontbrak. De scooter was zwart van kleur en niet voorzien van een kentekenplaat. De mannen zijn vermoedelijk door het Eendrachtpark gereden in de richting van de H.Colijnstraat. Heeft u daar iets van gezien of gehoord neem dan contact op met de recherche-afdeling in West via 0900-8844. U kunt ook anoniem blijven en bellen via 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Schiphol | 112 alarmeringen Schiphol | Goedkoop Tanken in Schiphol | Supermarkten in Schiphol | Weerbericht Schiphol