Turning East in Club Concertgebouw: Yazz Ahmed | Het Concertgebouw Amsterdam

datum: vrijdag 24 november 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Turning East in Club Concertgebouw  Yazz Ahmed | Het Concertgebouw Amsterdam

Vrijdag 24 november 2017 | 19:30- 20:30 | Koorzaal | Vanaf € 20,00

Yazz Ahmed
‘It’s exciting. I feel like I’m a part of modernising jazz and connecting it with audiences today’, vertelt de jonge Brits-Bahreinse trompettiste en componiste Yazz Ahmed. En om dat publiek te bereiken, creëert Yazz een eigen wereld. Waarin ze op zoek gaat naar de betekenis van haar Brits-Bahreinse achtergrond, maar ook naar de oneindige mogelijkheden van elektronica en sound design. Én naar de rol van muziek in een dynamische samenleving. Op haar meest recente album La Saboteuse brengt ze die wereld verder tot klinken. Met invloeden van Britse jazz én Arabische muziek. Met songs die beelden oproepen van een karavaan die bij maanlicht door de woestijn trekt. Vier sterren gaf The Guardian aan deze 'futuristic jazz with Arabic scales'. Yazz Ahmed met haar Quartet - Ralph Wyld op vibrafoon, Dave Mannington op bas en Martin France op drums - tijdens Turning East in de Club Concertgebouw!

Turning East
Het Concertgebouw richt zijn blik naar het Oosten. Voor het zesdaagse festival Turning East reizen de grootste artiesten uit het gebied van de Maghreb tot diep in de Oriënt af naar Amsterdam. Van 20 tot en met 25 november 2017 staat het hele gebouw in het teken van klassieke muziek, pop, jazz en combinaties daarvan uit het enorme gebied van Marokko tot Iran. Er zijn bijzondere concerten, er zijn talkshows en er is een expositie. In de Koorzaal ziet u films uit en over het Midden-Oosten. En in een speciaal Café Mediterrané proeft u de heerlijkste gerechten en drankjes uit vele landen. Turning East: de plek waar culturen elkaar ontmoeten en verrijken.

Club Concertgebouw
Club Concertgebouw is het intieme podium in de sfeervolle Koorzaal, onderin Het Concertgebouw. Kom in de stemming met een drankje en geniet van populaire musici én nieuwe ontdekkingen. Jazz en pop, maar ook bijvoorbeeld Nederlandstalig, klassiek en wereldmuziek. 'Anything goes' in de Club Concertgebouw. En na de optredens, die ruim een uur duren, blijft de bar open en is er volop gelegenheid om na te genieten en na te praten.

bron: https://www.facebook.com/events/901556870009691/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Schiphol | 112 alarmeringen Schiphol | Goedkoop Tanken in Schiphol | Supermarkten in Schiphol | Weerbericht Schiphol