Platonov (Tsjechov) | Schouwburg Amstelveen

datum: zaterdag 7 april 2018


Drie vrouwen dingen naar de liefde van Misja Platonov, Tsjechovs briljante kruising tussen Hamlet en Don Juan. Van alle kanten dingen ze naar de liefde van de charmante, hoogopgeleide dorpsonderwijzer die al zijn ambities begraven heeft.

Hij blijft zich afvragen: wie moet hij kiezen en waarom zitten ze juist hém zo achterna? Wat zien zijn liefhebbende echtgenote Sasja, de weduwe Anna of haar hoogbegaafde schoondochter Sofja toch in hem. En dan zijn vrienden, waarom openen ook zij hun hart voor hem? Of ziet hij het allemaal verkeerd en zit hij vooral zichzelf in de weg?

Platonov uit 1881 is het eerste avondvullende toneelstuk van Anton Tsjechov. En gelijk ook zijn meest onstuimige, een glasbak vol ongepolijste diamanten, waarin verlangens, dromen en liefde dwars door elkaar en alle sociale lagen heenvliegen.

Astrid van Eck (te zien in Hedda Gabler), Ilke Paddenburg (winnaar Colombina 2016 voor Een soort Hades) en Claire Bender (Westkaai) spelen de vrouwen. Vincent van der Valk (winnaar Arlecchino 2015) speelt Platonov. Na hun bejubelde voorstelling Caligula, zetten regisseur Thibaud Delpeut en Van der Valk een nieuwe stap in hun zoektocht naar de emotionele drijfveren van extreme mannenfiguren. Een hartverscheurend eerlijke voorstelling over menselijke misverstanden en de kracht van de liefde.

bron: https://www.facebook.com/events/2015874748692250/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Schiphol | 112 alarmeringen Schiphol | Goedkoop Tanken in Schiphol | Supermarkten in Schiphol | Weerbericht Schiphol