Lezing Frits van Oostrom | H De Vries Boeken

datum: zondag 22 oktober 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Lezing Frits van Oostrom | H De Vries Boeken

Op zondag 22 oktober geeft Frits van Oostrom een lezing bij H. de Vries Boeken over ridder Jan van Brederode. Van Oostrom vertelt over het veelzijdige leven van Jan van Brederode en de totstandkoming van zijn nieuwste boek en zal daarbij beeldmateriaal vertonen.

Datum: Zondag 22 oktober 2017
Tijd: 14.00 - 15.00 uur
Locatie: H. de Vries Boeken, Gedempte Oude Gracht 27 in Haarlem
Toegang: Gratis
Aanmelden: U kunt zich aanmelden via wetenschap@devriesboeken.nl

Jan van Brederode, de zevende Heer van kasteel Brederode in Santpoort, leidde een veelzijdig leven als militair, pelgrim, abt en schrijver. Frits van Oostrom heeft de geschiedenis van deze kleurrijke persoon, en de wereld waarin hij leefde, virtuoos gereconstrueerd en in een meeslepend verhaal vervat. Van Oostrom vertelt over Jan van Brederode en de totstandkoming van zijn nieuwste boek Nobel streven en zal daarbij beeldmateriaal vertonen.

Frits van Oostrom is universiteitshoogleraar in Utrecht. Daarvoor was hij hoogleraar oudere letterkunde in Leiden. Hij won de Spinozaprijs voor zijn wetenschappelijk werk en de AKO Literatuurprijs voor Maerlants wereld. Verder is hij bekend van de tweeluik Stemmen op schrift en Wereld in woorden over de oudste Nederlandse literatuur.

Foto: Frits van Oostrom (© Bob Bronshoff)

bron: https://www.facebook.com/events/1452347021501239/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Schiphol | 112 alarmeringen Schiphol | Goedkoop Tanken in Schiphol | Supermarkten in Schiphol | Weerbericht Schiphol