De IDEE #18 // Satire met Arjen Lubach | Stadsschouwburg Amsterdam

datum: donderdag 14 december 2017

De IDEE  18  Satire met Arjen Lubach | Stadsschouwburg Amsterdam

❑Talkshow ❑ Filosofie ❑ Satire

De IDEE #18 // Satire met Arjen Lubach

Op donderdag 14 december presenteert deFusie in de Stadsschouwburg in Amsterdam de achtiende editie van De Idee. Een zinderende filosofische talkshow, waar ideeën geboren worden. Tijdens deze editie ontvangen we zoals altijd twee jonge denkers en één hoofdgast, die allen hun nieuwe en spannende ideeën de wereld in blazen.

In Amerika weten ze niet beter maar in Nederland is het nog redelijk nieuw: de invloed van satirische nieuwsprogramma’s op het publieke debat. Dit jaar ging de Gouden Telivisier-Ring naar Zondag met Lubach. Hoe groot de invloed van deze wekelijkse show is, bleek onlangs opnieuw toen na een uitzending over de sleepwet het aantal handtekeningen voor een referendum explosief steeg. Reden te meer om tijdens de volgende editie van De Idee te praten over Satire. En dat doen we met niemand minder dan Arjen Lubach zelf! Want wat is Satire? Waarom zijn we er dol op? Wanneer werkt het en wanneer niet? En hoe lang kun je praten over satire zonder de essentie ervan kapot te maken?

..............................................................................................

We verwelkomen de volgende gasten:

- Arjen Lubach
Arjen Lubach schrijft, presenteert, acteert en zingt. Vanaf 2014 heeft hij zijn eigen - zeer invloedrijke - satirische nieuwsprogramma ‘Zondag met Lubach’. Je kent hem waarschijnlijk van de YouTube hits “The Netherlands Welcomes Trump in His Own Words“ en de Game of Thrones spin-off trailer waarvan velen dachten dat het een echte spin-off trailer was.

- TBA

- TBA

- Deze editie is er weer intellectueel fastfood en dat wordt onder andere verzorgd door de helden van Propria Cures. Meer informatie volgt snel!

............................................................................................

Wat: Een zinderende filosofische talkshow, waar ideeën geboren worden
Wanneer: Donderdag 14 december
Waar: Stadsschouwburg Amsterdam (SSBA Salon)
Inloop: 20u00
Start: 20u30
Kaartje: € 15,00 // Student €10,00 (kaartjes vanaf 23 november online te koop)

..............................................................................................

deFusie is een online opinietijdschrift waar jonge academici hun vak koppelen aan de waan van de dag. Intellectuele alleseters die hun mening vormen op basis van vakkennis.

http://www.defusie.net

bron: https://www.facebook.com/events/363363834087237/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Schiphol | 112 alarmeringen Schiphol | Goedkoop Tanken in Schiphol | Supermarkten in Schiphol | Weerbericht Schiphol